1. תחילה, יש לשטוף היטב את הכוסברה ולייבש אותה בעדינות. לאחר מכן, קוצצים את הכוסברה דק ככל האפשר.
2. חותכים את הצ'ילי הירוק לחצי ומסירים את הגרעינים אם רוצים להפחית את החריפות. קוצצים את הצ'ילי דק.
3. קולפים את שיני השום וקוצצים אותן דק.
4. מכניסים את הכוסברה, הצ'ילי והשום לקערה גדולה. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים היטב.
5. מוסיפים את המיונז ושמן הזית לתערובת ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
6. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים שוב.
7. מעבירים את האיולי לכלי אטום ושומרים במקרר לפחות שעה לפני ההגשה, כדי שהטעמים יתמזגו היטב.