1. בקערה גדולה, הניחו את החלמונים, חרדל דיז'ון, שום כתוש ומיץ לימון. בעזרת מטרפה, ערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
2. התחילו להוסיף את שמן הזית בהדרגה, תוך כדי ערבוב מתמיד. חשוב להוסיף את השמן לאט כדי למנוע מהתערובת להתפרק. המשיכו לערבב עד שהתערובת מסמיכה והופכת לאיולי.
3. קצצו את עלי הבזיליקום דק והוסיפו לתערובת האיולי. ערבבו בעדינות עד שהבזיליקום מתפזר באופן שווה.
4. תבלו במלח ופלפל לפי הטעם. אם אתם אוהבים טעם לימוני יותר, ניתן להוסיף עוד מעט מיץ לימון.
5. העבירו את האיולי לכלי אטום ושמרו במקרר עד להגשה. האיולי ישמר טרי למשך 3-4 ימים.