1. חממו את השמן זית בסיר גדול על אש בינונית.
2. הוסיפו את הבצל וטגנו עד שהוא שקוף.
3. הוסיפו את הגזר, הפלפל והקישוא וטגנו למשך 5 דקות נוספות.
4. הוסיפו את האורז וערבבו היטב עם הירקות.
5. הוסיפו את המים, הכמון, הכורכום, המלח והפלפל, והביאו לרתיחה.
6. הנמיכו את האש, כסו את הסיר ובשלו למשך 20 דקות, או עד שהאורז סופג את כל הנוזלים.
7. כבו את האש והשאירו את הסיר מכוסה למשך 5 דקות נוספות.
8. פתחו את הסיר, ערבבו בעדינות עם מזלג והוסיפו את הפטרוזיליה הקצוצה לפני ההגשה.