5 רעיונות למנות בריאות לעבודה (שלא תאמינו כמה הן פשוטות)

איתי

מי אמר שאוכל בריא חייב להיות מסובך

בוקר אחד, כשאני מתארגן לעבודה, אני מוצא את עצמי עומד מול המקרר הפתוח, תוהה מה לקחת לארוחת הצהריים. האם גם אתם מכירים את הרגע הזה שבו אתם פשוט לא יודעים מה להכין? ואז, כמו קסם, עולה לי רעיון: למה לא להכין משהו פשוט, טעים ובריא? הרי לא צריך להיות שף כדי להכין ארוחה מזינה שתשאיר אתכם שבעים ומרוצים.

הקסם שבפשטות

לפעמים נדמה לנו שאוכל בריא דורש שעות של הכנה, רשימת מצרכים אינסופית, ואולי אפילו תואר בבישול. אבל האמת היא, שאפשר להכין מנות בריאות ופשוטות בלי להסתבך. כל מה שצריך זה קצת יצירתיות, כמה מצרכים בסיסיים, וקצת רצון טוב.

אז בואו נתחיל עם כמה רעיונות שיפתיעו אתכם בפשטותם.

סלט קוסקוס עם ירקות קלויים

מי לא אוהב סלט קוסקוס? הוא קל להכנה, טעים, ומלא בטעמים. כל מה שצריך זה קוסקוס מוכן, כמה ירקות כמו פלפלים, קישואים ובצל, שמן זית, ותבלינים לפי הטעם. קולים את הירקות בתנור, מערבבים עם הקוסקוס, ויש לכם מנה מושלמת לעבודה. ואם אתם רוצים להוסיף קצת חלבון, אפשר להוסיף גרגרי חומוס או קוביות טופו.

כריך אבוקדו וביצה קשה

כריך זה לא חייב להיות משעמם. קחו לחם מלא, מרחו עליו אבוקדו טרי, הוסיפו פרוסות ביצה קשה, וקצת מלח ופלפל. זהו, יש לכם כריך מזין ומלא בטעמים. ואם אתם מרגישים הרפתקנים, אפשר להוסיף גם עלי רוקט או פרוסות עגבנייה.

יוגורט עם גרנולה ופירות

לפעמים כל מה שצריך זה משהו קליל ומתוק.

יוגורט טבעי עם גרנולה ופירות טריים יכול להיות פתרון מושלם. אפשר לשחק עם הפירות לפי העונה, להוסיף קצת דבש או סירופ מייפל, ויש לכם ארוחה קטנה ומפנקת.

מרק ירקות עשיר

כן, גם מרק יכול להיות פתרון נהדר לארוחת צהריים בעבודה. הכינו מרק ירקות עשיר עם גזר, תפוחי אדמה, סלרי, וקישואים. אפשר להוסיף גם עדשים או שעועית לבנה כדי להעשיר את המנה בחלבון. מחממים במיקרוגל ויש לכם ארוחה חמה ומנחמת.

סושי ביתי עם ירקות

למה לא לנסות להכין סושי בבית? זה הרבה יותר פשוט ממה שזה נשמע. כל מה שצריך זה אורז סושי, אצות נורי, וירקות כמו מלפפון, גזר ואבוקדו. מגלגלים, חותכים, ויש לכם סושי טעים ובריא.

ואם אתם רוצים להוסיף קצת חלבון, אפשר להוסיף רצועות טופו או דג מעושן.

שאלות ותשובות על הכנת ארוחות בריאות ופשוטות

האם אפשר להכין את המנות מראש ולשמור במקרר?
כן, בהחלט. רוב המנות המוצעות במאמר ניתנות להכנה מראש ושמירה במקרר למשך יומיים-שלושה. לדוגמה, סלט הקוסקוס והמרק יכולים להישמר בקופסאות אטומות ולחמם אותם לפני ההגשה.

איך אפשר לגוון את המנות כדי לא להשתעמם?
אפשר לשחק עם התבלינים והמרכיבים. לדוגמה, להוסיף עשבי תיבול טריים כמו פטרוזיליה או כוסברה לסלט הקוסקוס, או להחליף את הירקות במרק לפי העונה. גם בכריך האבוקדו אפשר להוסיף מרכיבים כמו גבינה או ירקות קלויים.

האם יש תחליפים למי שלא אוכל גלוטן?
כן, בהחלט.

אפשר להשתמש בקינואה במקום קוסקוס, או בלחם ללא גלוטן לכריך האבוקדו. גם בסושי אפשר להשתמש באורז מלא או קינואה.

איך לשמור על הטריות של המנות?
מומלץ לשמור את המנות בקופסאות אטומות במקרר ולהימנע מהשארתן בחוץ לזמן ממושך. אם מדובר במנה עם ירקות טריים, כדאי להוסיף את הירקות סמוך לזמן האכילה כדי לשמור על הטריות.

האם אפשר להוסיף חלבון למנות?
כן, אפשר להוסיף חלבון בקלות. לדוגמה, להוסיף גרגרי חומוס או קוביות טופו לסלט הקוסקוס, או רצועות עוף או דג מעושן לסושי. גם בכריך האבוקדו אפשר להוסיף ביצה קשה או גבינה.

מה לעשות אם אין לי זמן להכין בבוקר?
אפשר להכין את המנות בערב לפני ולשמור במקרר.

כך תוכלו לקחת את המנה לעבודה בלי לחץ בבוקר. לדוגמה, להכין את הסלט או הכריך בערב ולשמור בקופסה אטומה.

האם יש רעיונות נוספים למנות פשוטות ובריאות?
בהחלט. אפשר להכין חביתת ירקות עם עשבי תיבול, או פסטה מקמח מלא עם רוטב עגבניות טרי. גם שייקים עם פירות וירקות יכולים להיות פתרון מהיר ובריא לארוחה קלה.

סיכום

הכנת ארוחות בריאות ופשוטות אינה חייבת להיות משימה מסובכת. עם קצת תכנון ויצירתיות, אפשר ליהנות ממנות מזינות ומגוונות שיתאימו לכל יום בשבוע. חשוב לזכור שאפשר להכין את המנות מראש ולשמור אותן במקרר, לשחק עם המרכיבים והתבלינים כדי לגוון, ולמצוא תחליפים למי שיש לו מגבלות תזונתיות. כך תוכלו לשמור על אורח חיים בריא ומאוזן, גם כשאתם עסוקים בעבודה או בלימודים.

בתיאבון!

עשוי לעניין אותך

מתכונים מובילים

דילוג לתוכן