1. שלב 1: ראשית, נתחיל בהכנת הבצק. בקערה גדולה, נערבב את הקמח עם השמרים היבשים והסוכר. חשוב לערבב היטב כדי שהשמרים יתפזרו באופן אחיד בקמח. זהו הבסיס שלנו ללחמניות רכות וטעימות.
2. שלב 2: נוסיף את המים הפושרים לקערה. חשוב שהמים יהיו בטמפרטורה נעימה למגע, לא חמים מדי ולא קרים מדי, כדי שהשמרים יתחילו לעבוד בצורה מיטבית. נערבב בעדינות עם כף עץ עד שהבצק מתחיל להתגבש.
3. שלב 3: בשלב זה, נוסיף את הביצה, המלח ושמן הזית. נמשיך לערבב עד שהבצק הופך לאחיד. אם הבצק מרגיש דביק מדי, אפשר להוסיף מעט קמח. אם הוא יבש מדי, נוסיף עוד קצת מים פושרים. המטרה היא להגיע למרקם רך וגמיש.
4. שלב 4: עכשיו, נתחיל ללוש את הבצק. נניח אותו על משטח מקומח קלות ונלוש במשך כ-10 דקות. זהו הזמן שבו אפשר לשחרר קצת אנרגיה וליהנות מהתחושה של הבצק תחת הידיים. הלישה עוזרת לפתח את הגלוטן בבצק, מה שיבטיח לחמניות אווריריות.
5. שלב 5: לאחר הלישה, נניח את הבצק בקערה משומנת קלות, ונכסה במגבת לחה או בניילון נצמד. ניתן לבצק לתפוח במקום חמים למשך כ-45 דקות עד שעה, או עד שהוא מכפיל את נפחו. זה הזמן המושלם להכין כוס קפה וליהנות מרגע של שקט.
6. שלב 6: כשהבצק תפח, נוריד אותו מהקערה ונחלק אותו לכדורים קטנים בגודל אחיד. אפשר להשתמש במשקל מטבח כדי לוודא שכל לחמניה תהיה בגודל דומה, אבל גם אם לא, זה בסדר גמור. הילדים שלי אוהבים לעזור בשלב הזה, וכל אחד מהם מכין לחמניה בגודל ובצורה משלו.
7. שלב 7: נניח את הכדורים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ונשאיר רווחים קטנים ביניהם. אם רוצים, זה הזמן להוסיף את השומשום, הקצח או הגבינה המגורדת מעל כל לחמניה. זה מוסיף טעם ומראה מיוחד, והילדים אוהבים לבחור את התוספות שלהם.
8. שלב 8: נכסה את הלחמניות במגבת לחה ונניח להן לתפוח שוב למשך כ-20 דקות. בזמן הזה, נחמם את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. החימום המוקדם של התנור חשוב כדי שהלחמניות ייאפו בצורה אחידה.
9. שלב 9: לאחר שהלחמניות תפחו שוב, נכניס אותן לתנור החם ונאפה במשך כ-15 עד 20 דקות, או עד שהן מזהיבות יפה. הריח שיתפשט בבית יהיה פשוט נפלא, ויזכיר לכם למה אתם אוהבים לאפות.
10. שלב 10: כשהלחמניות מוכנות, נוציא אותן מהתנור ונניח להן להתקרר מעט על רשת. זה הזמן המושלם לקרוא לילדים ולספר להם שהלחמניות מוכנות. אני מבטיחה לכם שהן ייעלמו מהשולחן במהירות. בתיאבון!