1. חממו את התנור מראש ל-180 מעלות צלזיוס. זהו שלב חשוב מאוד, כי אנחנו רוצים שהתנור יהיה חם ומוכן לקבל את העוגיות שלנו ברגע שהן מוכנות לאפייה. כך הן יקבלו את המרקם המושלם.
2. בקערה בינונית, ערבבו יחד את הקמח, אבקת הסודה לשתייה, המלח, הקינמון, הג'ינג'ר, אגוז המוסקט והציפורן. אני ממליצה להשתמש במטרפה כדי לוודא שכל התבלינים מתפזרים באופן שווה בקמח. זה יבטיח שכל עוגייה תקבל את הטעם המלא והעשיר של התבלינים.
3. בקערה גדולה, הקציפו את החמאה הרכה עם הסוכר החום והסוכר הלבן עד שהתערובת הופכת לקרמית ואוורירית. זה לוקח בערך 2-3 דקות עם מיקסר ידני או מיקסר עומד. אם אין לכם מיקסר, אפשר גם להשתמש בכף עץ, אבל זה ידרוש קצת יותר מאמץ. חשוב שהחמאה תהיה רכה, כך שהיא תתערבב בקלות עם הסוכר.
4. הוסיפו את הביצה ותמצית הווניל לתערובת החמאה והסוכר, והמשיכו להקציף עד שהתערובת אחידה. הביצה מוסיפה לחות ומסייעת לקשור את כל המרכיבים יחד. תמצית הווניל מוסיפה ניחוח וטעם נפלאים.
5. הוסיפו את מחית הדלעת לתערובת הרטובה וערבבו עד שהיא נטמעת לחלוטין. מחית הדלעת היא הכוכבת של המתכון הזה, והיא תעניק לעוגיות את הלחות והטעם הייחודי שלהן. ודאו שהמחית לא מתובלת, כדי שלא תשתלט על הטעמים האחרים.
6. הוסיפו את תערובת הקמח לתערובת הרטובה בהדרגה, תוך ערבוב עדין עד שהכל מתאחד. אני ממליצה להוסיף את הקמח בשלוש פעמים, כדי להימנע מגושים ולוודא שהתערובת אחידה. אל תערבבו יותר מדי, כדי שהעוגיות לא יהיו קשות.
7. אם בחרתם להוסיף אגוזי מלך, צימוקים או שוקולד צ'יפס, זה הזמן להוסיף אותם לתערובת ולערבב בעדינות. זהו שלב שבו אפשר לתת לדמיון שלכם להשתולל ולהוסיף את הטאץ' האישי שלכם לעוגיות.
8. בעזרת כף או כף גלידה, הניחו תלוליות מהתערובת על תבנית מרופדת בנייר אפייה, במרווחים של כ-5 סנטימטרים זו מזו. זה יבטיח שהעוגיות לא יידבקו זו לזו בזמן האפייה ויקבלו את הצורה היפה שלהן.
9. אפו את העוגיות בתנור שחומם מראש למשך 12-15 דקות, או עד שהן מזהיבות קלות בקצוות. שימו לב לא לאפות יותר מדי, כדי שהעוגיות יישארו רכות ונימוחות מבפנים.
10. הוציאו את העוגיות מהתנור ותנו להן להתקרר על התבנית למשך כ-5 דקות לפני שתעבירו אותן לרשת קירור. זה יאפשר להן להתייצב מעט לפני שתעבירו אותן, כך שהן לא יתפרקו.
11. הגישו את העוגיות כשהן חמימות או בטמפרטורת החדר, ותיהנו מהטעם המופלא שלהן. אני ממליצה להגיש אותן עם כוס תה חם או קפה, ולראות איך הן נחטפות במהירות על ידי כל בני המשפחה. תיהנו מהאפייה, ותזכרו תמיד לבשל באהבה!