1. חממו את התנור מראש ל-180 מעלות צלזיוס. זהו שלב חשוב מאוד, כי אנחנו רוצים שהתנור יהיה חם ומוכן לקבל את העוגיות שלנו ברגע שהן מוכנות לאפייה. כך נבטיח שהן ייאפו בצורה אחידה ויקבלו את המרקם המושלם.
2. בקערה בינונית, ערבבו יחד את הקמח, הסודה לשתייה והמלח. אני ממליצה להשתמש במטרפה כדי לוודא שהמרכיבים היבשים מתערבבים היטב. זה יעזור לעוגיות לתפוח בצורה אחידה וימנע גושים של קמח בעוגיות המוכנות.
3. בקערה גדולה, הקציפו את החמאה הרכה עם הסוכר החום והסוכר הלבן. השתמשו במיקסר חשמלי במהירות בינונית למשך כ-2-3 דקות, עד שהתערובת הופכת לקרמית ואוורירית. זהו שלב חשוב שמבטיח שהעוגיות יהיו רכות מבפנים.
4. הוסיפו את הביצה והחלמון לתערובת החמאה והסוכר. הקציפו שוב עד שהתערובת אחידה. הביצה והחלמון מוסיפים לחות ומעשירים את הטעם של העוגיות.
5. הוסיפו את תמצית הווניל והמשיכו להקציף. הווניל מוסיף ניחוח וטעם נפלאים לעוגיות, אז אל תוותרו עליו.
6. הוסיפו את תערובת הקמח בהדרגה לתערובת הרטובה. אני ממליצה להוסיף את הקמח בשלוש פעמים, תוך ערבוב איטי בין כל הוספה. כך תבטיחו שהתערובת תהיה אחידה ולא יווצרו גושים.
7. קפלו פנימה את השוקולד צ'יפס ואגוזי המלך הקצוצים (אם בחרתם להוסיף אותם). השתמשו בכף עץ או מרית כדי לקפל בעדינות את השוקולד והאגוזים לתוך הבצק. זהו השלב שבו העוגיות מקבלות את הטוויסט המיוחד שלהן.
8. בעזרת כף גלידה או כף רגילה, הניחו תלוליות בצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה. השאירו מרווחים של כ-5 ס"מ בין כל עוגייה, כדי לאפשר להן להתפשט במהלך האפייה.
9. אפו את העוגיות בתנור שחומם מראש למשך 10-12 דקות. העוגיות צריכות להיות זהובות בקצוות אך עדיין רכות במרכז. זכרו שהן ימשיכו להתקשות מעט לאחר הוצאתן מהתנור.
10. הוציאו את העוגיות מהתנור ותנו להן להתקרר על התבנית למשך כ-5 דקות. לאחר מכן, העבירו אותן לרשת קירור כדי שיתקררו לחלוטין. זהו שלב חשוב שמבטיח שהעוגיות ישמרו על המרקם המושלם שלהן. ועכשיו, כל שנותר הוא ליהנות מהעוגיות המדהימות שהכנתם! אני בטוחה שהילדים שלכם יאהבו אותן, והן יזכירו להם את העוגיות מהקונדיטוריה, רק עם הרבה יותר אהבה מהבית. בתיאבון!