1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד שהוא שקוף ורך.
2. מוסיפים את הגזר, תפוחי האדמה ושורש הסלרי וממשיכים לטגן עוד כ-5 דקות עד שהירקות מתחילים להתרכך.
3. מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים עוד דקה.
4. מוסיפים את ציר הדגים או המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-15 דקות עד שהירקות רכים.
5. מוסיפים את הדג הלבן ומבשלים עוד כ-10 דקות עד שהדג מבושל היטב.
6. מוסיפים את השמנת המתוקה, מלח, פלפל ומיץ הלימון ומערבבים היטב. מבשלים עוד 5 דקות.
7. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
8. מגישים חם עם פטרוזיליה קצוצה לקישוט.