1. הכנת האורז: שטפו את האורז היטב עד שהמים יוצאים צלולים. הכניסו את האורז לסיר עם 2.5 כוסות מים והביאו לרתיחה. הנמיכו את האש ובשלו כ-15 דקות. כבו את האש והשאירו את הסיר מכוסה לעוד 10 דקות.
2. הכנת תערובת החומץ: חממו את חומץ האורז, הסוכר והמלח בסיר קטן עד שהסוכר והמלח נמסים. ערבבו את התערובת עם האורז המבושל והניחו לו להתקרר.
3. הכנת הטונה: חממו מחבת עם שמן זית וצלו את הטונה מכל צד כ-2 דקות עד שהיא צרובה מבחוץ אך עדיין ורודה מבפנים. חתכו לרצועות דקות.
4. הכנת האספרגוס: חלוטו את האספרגוס במים רותחים למשך 2 דקות והעבירו למי קרח לעצירת הבישול. חתכו לחתיכות באורך של כ-10 ס"מ.
5. הרכבת המאקי: הניחו דף נורי על מחצלת סושי, פרסו שכבה דקה של אורז על הדף והשאירו שוליים. הניחו רצועות טונה ואספרגוס במרכז וגלגלו בעדינות.
6. חיתוך והגשה: חתכו את הגליל לחתיכות בגודל ביס והגישו עם ג'ינג'ר כבוש, וואסאבי ורוטב סויה.