1. תחילה, נשטוף את האורז היטב עד שהמים יוצאים צלולים. נניח את האורז בסיר עם 2.5 כוסות מים ונביא לרתיחה. לאחר מכן, ננמיך את האש ונבשל על אש קטנה כ-10 דקות עד שהמים נספגים. נכבה את האש ונשאיר את הסיר מכוסה לעוד 10 דקות.
2. בזמן שהאורז מתבשל, נכין את תערובת החומץ: נערבב חומץ אורז, סוכר ומלח עד שהסוכר נמס לחלוטין.
3. נעביר את האורז המבושל לקערה רחבה ונשפוך מעליו את תערובת החומץ. נערבב בעדינות בעזרת כף עץ ונניח לאורז להתקרר לטמפרטורת החדר.
4. נחתוך את הדג לפרוסות דקות באורך של כ-5 ס"מ.
5. נרטיב את הידיים במים וניצור כדורים קטנים מהאורז. נניח פרוסת דג על כל כדור אורז ונלחץ בעדינות כדי להדק.
6. נמרח מעט וואסאבי על כל פרוסת דג ונפזר מעל שבבי וואסאבי לקישוט.
7. נניח רצועת נורי דקה על כל ניגירי לקישוט נוסף.
8. נגיש את הניגירי עם סויה בצד להשלמת החוויה היפנית.