1. תחילה, נשטוף את האורז היטב תחת מים זורמים עד שהמים יוצאים צלולים. נניח את האורז בסיר עם 2.5 כוסות מים ונביא לרתיחה. לאחר מכן, ננמיך את האש ונבשל על אש קטנה כ-15 דקות עד שהמים נספגים באורז. נכבה את האש ונשאיר את הסיר מכוסה לעוד 10 דקות.
2. בזמן שהאורז מתבשל, נכין את תערובת החומץ: נערבב חומץ אורז, סוכר ומלח בקערה קטנה עד שהסוכר והמלח נמסים לחלוטין.
3. נעביר את האורז המבושל לקערה רחבה ונפזר מעל את תערובת החומץ. נערבב בעדינות בעזרת כף עץ כדי לא לפגוע בגרגירי האורז. נניח לאורז להתקרר לטמפרטורת החדר.
4. נחתוך את הסלמון לפרוסות דקות באורך של כ-5 ס"מ וברוחב של כ-2 ס"מ.
5. נכין את קרם הוואסאבי: נערבב את הוואסאבי עם המיונז, רוטב הסויה ושמן השומשום עד לקבלת תערובת חלקה.
6. נתחיל בהרכבת הניגירי: נרטיב את הידיים במים וניקח כמות קטנה של אורז, ניצור כדור קטן ונשטח אותו מעט. נניח פרוסת סלמון מעל האורז ונלחץ בעדינות כדי להדק.
7. נמרח מעט מקרם הוואסאבי על הסלמון ונקשט ברצועת נורי דקה.
8. נגיש את הניגירי עם ג'ינג'ר כבוש בצד להשלמת החוויה היפנית.