1. תחילה, נשטוף את האורז היטב תחת מים זורמים עד שהמים יוצאים צלולים. נניח את האורז בסיר עם 2.5 כוסות מים ונביא לרתיחה. לאחר הרתיחה, ננמיך את האש ונבשל על אש נמוכה כ-15 דקות עד שהמים נספגים באורז. נכבה את האש ונשאיר את הסיר מכוסה לעוד 10 דקות.
2. בזמן שהאורז מתבשל, נכין את תערובת החומץ: נערבב חומץ אורז, סוכר ומלח בקערה קטנה עד שהסוכר והמלח נמסים לחלוטין.
3. נעביר את האורז המבושל לקערה רחבה ונפזר מעליו את תערובת החומץ. נערבב בעדינות בעזרת כף עץ כדי לא לפגוע בגרגירי האורז. נניח לאורז להתקרר לטמפרטורת החדר.
4. נכין את קרם הוואסאבי: נערבב את הוואסאבי עם המיונז עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
5. נתחיל בהרכבת הניגירי: נרטיב את הידיים במים וניקח כמות קטנה של אורז, ניצור ממנו צורת אובאלית קטנה ונניח פרוסת סלמון מעושן מעל.
6. נמרח מעט מקרם הוואסאבי על הסלמון ונפזר מעל שומשום קלוי ובצל ירוק קצוץ.
7. נגיש את הניגירי עם רוטב סויה ושמן שומשום בצד לטבילה.