1. הכנת האורז: שטפו את האורז היטב עד שהמים יוצאים צלולים. הניחו את האורז בסיר עם 2.5 כוסות מים והביאו לרתיחה. לאחר הרתיחה, הנמיכו את האש ובשלו על אש נמוכה כ-15 דקות. כבו את האש והניחו לאורז לנוח כ-10 דקות נוספות.
2. תיבול האורז: ערבבו את חומץ האורז, הסוכר והמלח בקערה קטנה עד שהסוכר והמלח נמסים לחלוטין. העבירו את האורז המבושל לקערה רחבה ושפכו מעליו את תערובת החומץ. ערבבו בעדינות בעזרת כף עץ כדי לא לפגוע בגרגירי האורז. הניחו לאורז להתקרר לטמפרטורת החדר.
3. הכנת הדג: חתכו את הדג לפרוסות דקות ואחידות. חשוב להשתמש בסכין חדה כדי לקבל פרוסות יפות.
4. הרכבת הניגירי: קחו כמות קטנה של אורז בידיים לחות וצרו כדור קטן. הניחו פרוסת דג על האורז ולחצו בעדינות כדי להדק את הדג לאורז. חזרו על הפעולה עם שאר האורז והדג.
5. הגשה: הגישו את הניגירי עם ווסאבי, רוטב סויה וג'ינג'ר מוחמץ בצד. ניתן להוסיף גם עלי נורי לקישוט אם רוצים.