1. תחילה, נשטוף את האורז היטב תחת מים זורמים עד שהמים יוצאים צלולים. נניח את האורז בסיר עם 2 כוסות מים ונביא לרתיחה. לאחר מכן, ננמיך את האש ונבשל על אש קטנה כ-15 דקות עד שהמים נספגים באורז. נכבה את האש ונשאיר את הסיר מכוסה לעוד 10 דקות.
2. בזמן שהאורז מתבשל, נכין את תערובת החומץ: נערבב חומץ אורז, סוכר ומלח בקערה קטנה עד שהסוכר נמס לחלוטין.
3. נעביר את האורז המבושל לקערה גדולה ונשפוך מעליו את תערובת החומץ. נערבב בעדינות בעזרת כף עץ עד שהאורז מתקרר לטמפרטורת החדר.
4. נפרוס את האבוקדו והתותים לפרוסות דקות ונכין את שאר הפירות.
5. נניח דף נורי על מחצלת סושי, נרטיב את הידיים ונפזר שכבה דקה של אורז על הדף, נשאיר שוליים של כ-2 ס"מ בחלק העליון.
6. נפזר מעל האורז שכבה של קוקוס מגורר ושקדים פרוסים.
7. נניח פרוסות אבוקדו, תותים, פטל, אוכמניות ומנגו במרכז האורז.
8. נגלגל את הסושי בעדינות בעזרת המחצלת, נתחיל מהחלק הקרוב אלינו ונגלגל כלפי מעלה תוך כדי לחיצה קלה.
9. נחתוך את הגליל לפרוסות בעזרת סכין חדה ורטובה.
10. נזלף מעט שוקולד מריר מומס מעל כל פרוסה ונגיש מיד.