1. תחילה, נשטוף את האורז היטב תחת מים זורמים עד שהמים יוצאים צלולים. נניח את האורז בסיר עם 2.5 כוסות מים ונביא לרתיחה. לאחר הרתיחה, ננמיך את האש ונבשל על אש קטנה כ-15 דקות. נכבה את האש ונשאיר את הסיר מכוסה לעוד 10 דקות.
2. בזמן שהאורז מתבשל, נכין את תערובת החומץ: נערבב חומץ אורז, סוכר ומלח עד שהסוכר והמלח נמסים לחלוטין.
3. נעביר את האורז המבושל לקערה רחבה ונפזר מעל את תערובת החומץ. נערבב בעדינות בעזרת כף עץ ונניח לאורז להתקרר לטמפרטורת החדר.
4. נחתוך את הדג הטרי לרצועות דקות באורך של כ-5 ס"מ. נפרוס את פטריות השיטאקה לפרוסות דקות.
5. נחתוך את האבוקדו והמלפפון לרצועות דקות.
6. נניח דף נורי על מחצלת סושי, נרטיב מעט את הידיים ונפזר שכבה דקה ואחידה של אורז על הדף, תוך השארת שוליים של כ-2 ס"מ בחלק העליון.
7. נניח רצועות דג, פטריות, אבוקדו ומלפפון במרכז האורז.
8. נגלגל את הסושי בעזרת המחצלת, תוך הידוק קל, עד לקבלת גליל מהודק.
9. נחתוך את הגליל לפרוסות בעובי של כ-2 ס"מ בעזרת סכין חדה.
10. נגיש את הסושי עם רוטב סויה, ג'ינג'ר כבוש ווואסאבי בצד.