1. תחילה, יש לשטוף את האורז היטב תחת מים זורמים עד שהמים יוצאים צלולים. לאחר מכן, יש להניח את האורז בסיר עם 2.5 כוסות מים ולהביא לרתיחה. לאחר הרתיחה, להנמיך את האש ולבשל על אש נמוכה כ-15 דקות עד שהמים נספגים באורז. לאחר מכן, יש לכבות את האש ולהשאיר את הסיר מכוסה לעוד 10 דקות.
2. בזמן שהאורז מתבשל, יש להכין את תערובת החומץ. בקערה קטנה, לערבב את חומץ האורז, הסוכר והמלח עד שהסוכר והמלח נמסים לחלוטין.
3. לאחר שהאורז מוכן, יש להעביר אותו לקערה רחבה ולצנן מעט. לאחר מכן, יש לשפוך את תערובת החומץ על האורז ולערבב בעדינות בעזרת כף עץ עד שהאורז סופג את כל הנוזלים.
4. לחתוך את הטונה לרצועות דקות ואת המלפפון לרצועות ארוכות ודקות.
5. להניח דף נורי על מחצלת סושי, להרטיב מעט את הידיים ולקחת כמות קטנה של אורז. להניח את האורז על דף הנורי ולשטח בעדינות, להשאיר שוליים ריקים בחלק העליון.
6. להניח רצועות טונה ומלפפון על האורז, לגלגל את הסושי בעזרת המחצלת ולהדק היטב.
7. לחתוך את הגליל לפרוסות בעזרת סכין חדה ולהגיש עם רוטב סויה, ג'ינג'ר כבוש ווואסאבי.