1. תחילה, נשטוף את האורז היטב עד שהמים יוצאים צלולים. נניח את האורז בסיר עם 2.5 כוסות מים ונביא לרתיחה. לאחר מכן, ננמיך את האש ונבשל על אש קטנה כ-15 דקות עד שהמים נספגים. נכבה את האש ונשאיר את הסיר מכוסה לעוד 10 דקות.
2. בזמן שהאורז מתבשל, נכין את תערובת החומץ: נערבב חומץ אורז, סוכר ומלח עד שהסוכר נמס לחלוטין.
3. נעביר את האורז המבושל לקערה רחבה ונפזר מעל את תערובת החומץ. נערבב בעדינות בעזרת כף עץ ונניח לאורז להתקרר לטמפרטורת החדר.
4. נחתוך את פטריות הפורטובלו לרצועות דקות ונחמם שמן זית במחבת. נטגן את הפטריות עד שהן מתרככות ומשחימות מעט. נוסיף רוטב סויה ומירין ונבשל עוד 2 דקות. נוריד מהאש ונניח להתקרר.
5. נפרוס דף נורי על מחצלת סושי, נרטיב את הידיים ונפזר שכבה דקה של אורז על הדף, נשאיר שוליים ריקים.
6. נמרח שכבה דקה של גבינת שמנת על האורז, ונניח רצועות פטריות, מלפפון, גזר ואבוקדו במרכז.
7. נגלגל את הסושי בעזרת המחצלת, נלחץ בעדינות כדי להדק. נחתוך את הגליל לפרוסות בעזרת סכין חדה.
8. נפזר שומשום קלוי מעל ונגיש עם רוטב סויה בצד.