1. תחילה, נשטוף את הקינואה היטב תחת מים זורמים כדי להסיר את המרירות הטבעית שלה. לאחר מכן, נבשל את הקינואה עם 2 כוסות מים בסיר על אש בינונית עד שהמים נספגים והקינואה רכה, כ-15-20 דקות. נניח לקינואה להתקרר מעט.
2. נוסיף לקינואה המבושלת את חומץ האורז, הסוכר והמלח ונערבב היטב עד שהסוכר נמס והקינואה מקבלת טעם חמצמץ-מתוק.
3. נניח דף נורי על מחצלת סושי או על נייר אפייה. נפרוס שכבה דקה ואחידה של קינואה על הדף, תוך השארת שוליים של כ-2 ס"מ בחלק העליון.
4. נניח את פרוסות האבוקדו, רצועות הגזר, המלפפון, הפלפל האדום וקוביות הטופו לאורך החלק התחתון של דף הנורי.
5. נתחיל לגלגל את הסושי בעדינות בעזרת המחצלת או הנייר, תוך הידוק קל, עד שנוצר גליל סושי מהודק.
6. נחתוך את הגליל לפרוסות בעזרת סכין חדה ורטובה כדי למנוע הידבקות.
7. נגיש את הסושי עם רוטב סויה בצד להשלמת החוויה הטעימה.