1. תחילה, יש לשטוף את האורז היטב תחת מים זורמים עד שהמים יוצאים צלולים. זה חשוב כדי להיפטר מעמילן עודף.
2. מעבירים את האורז לסיר עם 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה. לאחר מכן, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כ-15 דקות, עד שהמים נספגים לחלוטין.
3. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה לעוד 10 דקות כדי שהאורז יתבשל באדים.
4. בינתיים, מערבבים בקערה קטנה את חומץ האורז, הסוכר והמלח עד שהסוכר נמס לחלוטין.
5. מעבירים את האורז המבושל לקערה רחבה ומוסיפים את תערובת החומץ. מערבבים בעדינות בעזרת כף עץ כדי לא לפגוע בגרגירי האורז.
6. חותכים את המנגו והאבוקדו לרצועות דקות ואת המלפפון לרצועות ארוכות.
7. מניחים דף נורי על מחצלת סושי ומפזרים שכבה דקה של אורז על הדף, משאירים שוליים של כ-2 ס"מ בחלק העליון.
8. מסדרים רצועות מנגו, אבוקדו ומלפפון במרכז האורז.
9. מגלגלים את הסושי בעזרת המחצלת, לוחצים בעדינות כדי להדק את הגליל.
10. חותכים את הגליל לפרוסות בעזרת סכין חדה ורטובה.
11. מגישים עם רוטב סויה, ג'ינג'ר מוחמץ ווואסאבי בצד.