1. נתחיל בהכנת האורז: שוטפים את האורז היטב עד שהמים יוצאים צלולים. מעבירים לסיר עם 3 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות עד שהמים נספגים. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה ל-10 דקות נוספות.
2. מערבבים את חומץ האורז, הסוכר והמלח בקערה קטנה עד שהסוכר נמס. מוסיפים את התערובת לאורז ומערבבים בעדינות בעזרת כף עץ. משאירים להתקרר לטמפרטורת החדר.
3. מניחים דף נורי על מחצלת סושי, ומפזרים שכבה דקה של אורז על הדף, משאירים שוליים של כ-2 ס"מ ללא אורז.
4. מסדרים את פרוסות האבוקדו, המלפפון והדג במרכז האורז. מגלגלים את הסושי בעזרת המחצלת, לוחצים בעדינות כדי להדק.
5. חותכים את הגליל לפרוסות בעזרת סכין חדה.
6. להכנת הרוטב הסודי: מערבבים את המיונז, רוטב הסויה, שמן השומשום, הג'ינג'ר, השום, הדבש ורוטב הצ'ילי המתוק בקערה קטנה עד לקבלת תערובת אחידה.
7. מגישים את הסושי עם הרוטב הסודי בצד, ומוכנים להנות מהמחמאות!