1. מתחילים בקילוף התפוחים וגריסתם על פומפייה גסה. חשוב להוציא את כל הנוזלים מהתפוחים הגרוסים על ידי סחיטה קלה.
2. בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה, הקינמון והמלח. מוסיפים את התפוחים הגרוסים ומערבבים היטב.
3. בקערה נפרדת, טורפים את הביצה ומוסיפים את החלב ותמצית הווניל. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מאחדים את התערובות - מוסיפים את התערובת הרטובה לתערובת היבשה ומערבבים בעדינות עד לקבלת בלילה חלקה.
5. מחממים שמן במחבת על אש בינונית. בעזרת כף, יוצקים מהבלילה למחבת ויוצרים סופגניות קטנות. מטגנים כל צד כ-2-3 דקות עד שהסופגניות מזהיבות.
6. מוציאים את הסופגניות מהמחבת ומניחים על נייר סופג כדי להיפטר מעודפי השמן.
7. מפזרים אבקת סוכר מעל הסופגניות ומגישים חם.