1. מתחילים בקילוף תפוחי האדמה וחותכים אותם לקוביות בגודל בינוני. מחממים את שמן הזית בסיר גדול ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים עד שהבצל הופך לשקוף ורך.
2. מוסיפים את השום הכתוש וממשיכים לטגן עוד כדקה. מוסיפים את תפוחי האדמה ומערבבים היטב כך שיתכסו בשמן ובבצל.
3. מוסיפים את ציר הירקות ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים על להבה נמוכה כ-30 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים.
4. מוסיפים את הרוזמרין, מלח ופלפל ומבשלים עוד 10 דקות. לאחר מכן, בעזרת בלנדר מוט, טוחנים את המרק עד לקבלת מרקם חלק.
5. בסיר קטן נפרד, ממיסים את החמאה ומוסיפים את הקמח. מערבבים היטב עד לקבלת רביכה. מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים עד שהרוטב מסמיך.
6. מוסיפים את הרוטב למרק ומערבבים היטב. מוסיפים את גבינת הפרמזן ומבשלים עוד 5 דקות.
7. מגישים את המרק חם עם קרוטונים פריכים מעל, ומעט רוזמרין טרי לקישוט.