1. התחילו בחימום שמן הזית בסיר גדול על אש בינונית. הוסיפו את הבצל הקצוץ וטגנו עד שהוא הופך לשקוף ורך.
2. הוסיפו את השום הכתוש והמשיכו לטגן עוד כדקה, עד שהשום מפיץ ניחוח.
3. הוסיפו את הגזרים ותפוח האדמה וערבבו היטב. תנו להם להתבשל כ-5 דקות, עד שהם מתחילים להתרכך.
4. הוסיפו את הכרוב הסגול הקצוץ וערבבו היטב. תנו לכרוב להתבשל כ-10 דקות, עד שהוא מתחיל להתרכך.
5. הוסיפו את הקינמון והדבש וערבבו היטב כדי שהטעמים יתמזגו.
6. הוסיפו את ציר הירקות והביאו לרתיחה. לאחר מכן, הנמיכו את האש ותנו למרק להתבשל על אש קטנה כ-30 דקות, עד שכל הירקות רכים.
7. הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם, ואת החומץ הבלסמי. ערבבו היטב.
8. אם רוצים, ניתן להוסיף שמנת מתוקה למרק כדי להעשיר את המרקם והטעם.
9. הגישו חם עם לחם טרי בצד ותיהנו מהטעמים החורפיים המפתיעים.