1. התחילו בהכנת כל המרכיבים: קחו את עלי הנענע ושטפו אותם היטב תחת מים זורמים. לאחר מכן, ייבשו אותם בעדינות בעזרת מגבת נייר.
2. קחו את עלי הנענע וחתכו אותם דק בעזרת סכין חדה. חשוב לחתוך את העלים בצורה עדינה כדי לשמור על הטעם הרענן שלהם.
3. בקערה בינונית, ערבבו את היוגורט עם עלי הנענע החתוכים, השום הכתוש, מיץ הלימון, המלח והפלפל. ערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
4. הוסיפו את שמן הזית וערבבו שוב. השמן יוסיף קרמיות ויעשיר את הטעם של האיולי.
5. טעמו את האיולי ותקנו תיבול לפי הצורך. אם אתם אוהבים טעם לימוני יותר, הוסיפו עוד מעט מיץ לימון. אם אתם מעדיפים טעם יותר עדין, אפשר להוסיף עוד מעט יוגורט.
6. הגישו את האיולי מיד או שמרו במקרר עד להגשה. הוא ישמר טרי וטעים למשך יומיים.