1. מתחילים בהכנת כל המרכיבים על השולחן כדי לוודא שהכל מוכן וזמין.
2. במעבד מזון או בלנדר, מכניסים את הביצה השלמה, חרדל הדיז'ון, חומץ התפוחים, מיץ הלימון ושן השום הכתושה.
3. מפעילים את המכשיר במהירות בינונית ומתחילים להוסיף את שמן הזית בהדרגה, בזרם דק ואחיד. זהו שלב חשוב כדי להבטיח שהאיולי יתקבל במרקם קרמי ואחיד.
4. ממשיכים לערבל עד שהרוטב מסמיך ומקבל את המרקם הרצוי.
5. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים קלות.
6. טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך.
7. מעבירים את האיולי לכלי הגשה ומגישים מיד או שומרים במקרר עד לשימוש.