1. תחילה, חממו את התנור ל-200 מעלות. הניחו את הפלפלים על תבנית אפייה וצלו אותם בתנור כ-20 דקות, עד שהקליפה שלהם משחימה ומתקלפת בקלות.
2. בזמן שהפלפלים בתנור, קצצו את הבצל והשום. חממו את שמן הזית בסיר גדול והוסיפו את הבצל והשום. טגנו עד שהבצל שקוף והשום מפיץ ניחוח.
3. הוציאו את הפלפלים מהתנור והניחו להם להתקרר מעט. לאחר מכן, קלפו את הקליפה וחתכו את הפלפלים לרצועות.
4. הוסיפו את רצועות הפלפלים לסיר עם הבצל והשום. ערבבו היטב והוסיפו את ציר הירקות, החומץ הבלסמי, המלח, הפלפל והפפריקה. הביאו לרתיחה ולאחר מכן הנמיכו את האש ובשלו כ-10 דקות.
5. בעזרת בלנדר מוט, טחנו את המרק עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. הוסיפו את השמנת המתוקה וערבבו היטב.
6. הגישו את המרק חם, מקושט בעלי בזיליקום טריים.