1. מחממים תנור ל-180 מעלות. חותכים את ראשי השום בחלק העליון, מזלפים עליהם שמן זית ועוטפים בנייר כסף. קולים בתנור כ-30 דקות עד שהשום רך וזהוב.
2. במחבת גדולה, מחממים את החמאה ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא שקוף ורך.
3. מוסיפים את השום הקלוי למחבת ומערבבים היטב. מוסיפים את ציר הירקות ומביאים לרתיחה.
4. מנמיכים את האש ומבשלים כ-15 דקות. מוסיפים את השמנת המתוקה, מלח, פלפל וטימין ומבשלים עוד 5 דקות.
5. טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת מרקם חלק.
6. מגישים את המרק חם עם קראנץ' בצל מעל לכל מנה.