1. נתחיל בהכנת הריזוטו: במחבת גדולה, נחמם כף שמן זית ונוסיף את הבצל הקצוץ. נטגן עד שהבצל שקוף ורך. נוסיף את השום הכתוש ונערבב למשך דקה נוספת. נוסיף את האורז ונערבב היטב כך שכל גרגר יצופה בשמן. נוסיף את היין הלבן ונבשל עד שהיין מתאדה כמעט לחלוטין. כעת, נוסיף את ציר הירקות בהדרגה, כוס אחרי כוס, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שהאורז סופג את כל הנוזלים והופך לקרמי. נוסיף את הפרמזן המגורד ונערבב עד שהוא נמס לחלוטין. נוסיף מלח ופלפל לפי הטעם ונשמור את הריזוטו חם.
2. במקביל, נכין את פילה הדג: נחמם מחבת עם כף שמן זית וכף חמאה. נניח את פילה הדג במחבת עם העור כלפי מטה. נטגן עד שהעור פריך וזהוב, כ-4 דקות. נהפוך את הפילה ונמשיך לטגן עוד 2-3 דקות עד שהדג מבושל לחלוטין. נסחט מעל מיץ לימון ונפזר מעט מלח ופלפל.
3. להגשה, נניח כף נדיבה של ריזוטו על צלחת הגשה, מעליה נניח את פילה הדג. נקשט בפטרוזיליה קצוצה ונגיש מיד.