פילה דג על מצע ריזוטו: השילוב הכי מפנק שאפשר

עודכן בתאריך 26/11/2024
היום אני רוצה לשתף אתכם במתכון מיוחד שמשלב את כל מה שאני אוהבת במטבח - פילה דג עסיסי על מצע ריזוטו קרמי. זהו מתכון שמפנק את החיך ומרגש את הלב, ומביא את הטעמים של הים והאדמה לצלחת אחת. המתכון הזה מתאים לארוחת ערב משפחתית או לאירוח מיוחד, והוא יגרום לכל אחד מהסועדים להרגיש כאילו הוא במסעדת גורמה.
רמת קושי בינוני
פילה דג על מצע ריזוטו: השילוב הכי מפנק שאפשר
פילה דג על מצע ריזוטו: השילוב הכי מפנק שאפשר
5/5
מספר מנות
4
זמן הכנה
90 דק’
מצרכים
1
זמן בישול
60 דק’

מצרכים

  • 4 פילה דג לבחירתכם (סלמון
  • לברק
  • דניס)
  • 2 כוסות אורז ארבוריו
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 כוס יין לבן יבש
  • 4 כוסות ציר ירקות חם
  • 1 כוס פרמזן מגורד
  • 2 כפות חמאה
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה לקישוט

אופן ההכנה

1. נתחיל בהכנת הריזוטו: במחבת גדולה, נחמם כף שמן זית ונוסיף את הבצל הקצוץ. נטגן עד שהבצל שקוף ורך. נוסיף את השום הכתוש ונערבב למשך דקה נוספת. נוסיף את האורז ונערבב היטב כך שכל גרגר יצופה בשמן. נוסיף את היין הלבן ונבשל עד שהיין מתאדה כמעט לחלוטין. כעת, נוסיף את ציר הירקות בהדרגה, כוס אחרי כוס, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שהאורז סופג את כל הנוזלים והופך לקרמי. נוסיף את הפרמזן המגורד ונערבב עד שהוא נמס לחלוטין. נוסיף מלח ופלפל לפי הטעם ונשמור את הריזוטו חם.

2. במקביל, נכין את פילה הדג: נחמם מחבת עם כף שמן זית וכף חמאה. נניח את פילה הדג במחבת עם העור כלפי מטה. נטגן עד שהעור פריך וזהוב, כ-4 דקות. נהפוך את הפילה ונמשיך לטגן עוד 2-3 דקות עד שהדג מבושל לחלוטין. נסחט מעל מיץ לימון ונפזר מעט מלח ופלפל.

3. להגשה, נניח כף נדיבה של ריזוטו על צלחת הגשה, מעליה נניח את פילה הדג. נקשט בפטרוזיליה קצוצה ונגיש מיד.

תוספות ושדרוגים

ניתן להוסיף לריזוטו פטריות מוקפצות או אספרגוס טרי כדי להעשיר את הטעמים.

אפשר להחליף את היין הלבן בציר עוף למי שמעדיף טעם פחות חמצמץ.

למי שאוהב חריפות, ניתן להוסיף מעט פתיתי צ'ילי לריזוטו.

שאלות נפוצות

האם אפשר להשתמש באורז רגיל במקום ארבוריו? לא מומלץ, כי ארבוריו נותן את המרקם הקרמי המיוחד לריזוטו.

האם אפשר להכין את הדג בתנור במקום לטגן? כן, אפשר לאפות את הפילה בתנור בחום של 180 מעלות למשך 10-12 דקות.

האם אפשר להחליף את הפרמזן בגבינה אחרת? כן, אפשר להשתמש בגבינת פקורינו או גרנה פדנו.
המתכון הזה נולד מתוך אהבה לטעמים עשירים ומפנקים. אני זוכרת את הפעם הראשונה שהכנתי אותו - זה היה בערב שישי, כשכל המשפחה התכנסה סביב השולחן. הילדים היו סקרנים לטעום את המנה החדשה, ובעלי לא הפסיק להחמיא. מאז, הפילה דג על מצע ריזוטו הפך למנה קבועה בארוחות החג שלנו, וכל פעם שאני מכינה אותה, אני נזכרת ברגעים המיוחדים האלה.

מתכונים מובילים

דילוג לתוכן