1. מתחילים בניקוי הסרדינים: יש להסיר את הראש והקרביים ולשטוף היטב במים קרים.
2. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על חום בינוני.
3. מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים קלות עד שהוא מתחיל להזהיב.
4. מוסיפים את הסרדינים למחבת ומטגנים כ-3 דקות מכל צד עד שהם מקבלים צבע זהוב.
5. מפזרים מעל את הזעתר, מלח ופלפל לפי הטעם, וממשיכים לטגן עוד דקה.
6. מסירים מהאש ומזלפים מעל את מיץ הלימון.
7. מעבירים את הסרדינים לצלחת הגשה ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה.
8. מגישים חם לצד לחם טרי או סלט ירקות.