1. תחילה, נתחיל בהכנת הדג המעושן. אם הדג מגיע עם עור, יש להסיר אותו בעדינות ולחתוך את הדג לקוביות קטנות בגודל ביס.
2. סוחטים את הלימונים ומעבירים את המיץ לקערה גדולה. מוסיפים את שמן הזית, מלח ופלפל ומערבבים היטב ליצירת רוטב לימוני.
3. חותכים את הבצל הסגול לטבעות דקות ומוסיפים לקערה עם הרוטב.
4. מוסיפים את קוביות הדג המעושן לקערה ומערבבים בעדינות כדי שהדג יספוג את הטעמים של הרוטב.
5. מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה וגרעיני החמניה הקלויים ומערבבים שוב בעדינות.
6. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
7. מגישים את הסלט בצלחת הגשה יפה ומקשטים בעוד קצת פטרוזיליה וגרעיני חמניה מעל.