1. בקערה גדולה, מערבבים את הטחינה הגולמית עם המים הקרים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. אם התערובת סמיכה מדי, ניתן להוסיף עוד מעט מים.
2. מוסיפים את מיץ הלימון, השום הכתוש, המלח והפלפל השחור ומערבבים היטב עד שכל המרכיבים מתאחדים.
3. מוסיפים את קוביות המלפפונים, עלי הנענע, הפטרוזיליה, הכוסברה והבצל הירוק ומערבבים בעדינות עד שכל המרכיבים מתפזרים באופן שווה בסלט.
4. אם רוצים, ניתן להוסיף גרעיני רימון מעל הסלט לקישוט ולתוספת טעם.
5. מגישים את הסלט מיד או שומרים במקרר עד להגשה. הסלט נשמר טרי וטעים עד יומיים במקרר.