1. תחילה, נחמם את התנור ל-200 מעלות צלזיוס. נניח את הפלפלים על תבנית אפייה ונכניס לתנור למשך כ-10 דקות, עד שהקליפה שלהם מתחילה להשחים ולהתקלף. לאחר מכן נוציא את הפלפלים ונניח להם להתקרר מעט.
2. בזמן שהפלפלים מתקררים, נחתוך את הדג המעושן לרצועות דקות ונניח בקערה גדולה.
3. נקצוץ את הפטרוזיליה והכוסברה ונוסיף לקערה עם הדג.
4. נקלף את הבצל הסגול ונחתוך אותו לטבעות דקות, נוסיף לקערה.
5. לאחר שהפלפלים התקררו, נקלף את הקליפה ונחתוך לרצועות דקות. נוסיף לקערה.
6. נוסיף את שמן הזית, מיץ הלימון, החומץ הבלסמי, המלח והפלפל לקערה ונערבב היטב עד שכל המרכיבים מתמזגים יחד.
7. נטעם ונתקן תיבול לפי הצורך. נגיש את הסלט בטמפרטורת החדר או לאחר קירור קל במקרר.