1. מחממים את שמן הקוקוס במחבת גדולה על חום בינוני. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא שקוף ורך.
2. מוסיפים את השום, הג'ינג'ר והפלפל צ'ילי וממשיכים לטגן עוד כדקה.
3. מוסיפים את משחת הקארי ומערבבים היטב עד שהריח מתחיל להתפשט במטבח.
4. מוסיפים את חלב הקוקוס, רוטב הדגים והסוכר החום. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה קלה.
5. מנמיכים את האש ומוסיפים את פילה הדג למחבת. מבשלים כ-10 דקות, או עד שהדג מבושל היטב.
6. מוסיפים את מיץ הליים ועלי הבזיליקום, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים בעדינות.
7. מגישים את הדג בקארי על מצע של אורז לבן מבושל, ומקשטים בעלי בזיליקום נוספים אם רוצים.