1. תחילה, נתחיל בהכנת קרם הטחינה. בקערה בינונית, נערבב את הטחינה הגולמית עם המים, מיץ הלימון והשום הכתוש. נערבב היטב עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. נוסיף את עלי הנענע הקצוצים ונערבב שוב. נשים בצד למנוחה.
2. נחמם מחבת גדולה על אש בינונית ונוסיף את שמן הזית. נניח את פילי הבורי במחבת כשהעור כלפי מטה. נבשל כ-4-5 דקות עד שהעור הופך לקריספי וזהוב.
3. נהפוך את הפילים ונבשל עוד 3-4 דקות מהצד השני עד שהדג מבושל לחלוטין. נמליח ונפלפל לפי הטעם.
4. בזמן שהדג מתבשל, נכין את הרוטב. בקערה קטנה, נערבב את הדבש עם החומץ הבלסמי עד לקבלת תערובת אחידה.
5. להגשה, נניח כל פילה בורי על צלחת הגשה, נזלף מעל קרם טחינה בנדיבות, ונפזר מעל גרגרי רימון לקישוט. נזלף מעט מהרוטב שהכנו ונגיש מיד.