1. מתחילים בהכנת המרינדה: בקערה קטנה מערבבים את הדבש, רוטב הסויה, שמן הזית, חומץ הבלסמי, השום והג'ינג'ר. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
2. מניחים את פילה הסלמון בקערה גדולה ושופכים מעל את המרינדה. מוודאים שכל הפילטים מכוסים היטב. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 15 דקות לספיגת הטעמים.
3. בינתיים, מחממים מחבת גדולה על אש בינונית ומוסיפים את השמן לטיגון.
4. מוציאים את הסלמון מהמקרר ומפזרים מעל כל פילה את השומשום בצורה אחידה.
5. מניחים את הפילטים במחבת החמה עם הצד של השומשום כלפי מטה. מטגנים כ-3-4 דקות עד שהשומשום מזהיב.
6. הופכים את הפילטים וממשיכים לטגן עוד 3-4 דקות עד שהסלמון מתבשל היטב.
7. מוציאים את הסלמון מהמחבת ומניחים על צלחת הגשה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומגישים חם.