1. מתחילים בהכנת הרוטב: במחבת קטנה מחממים את החומץ הבלסמי על אש בינונית. מוסיפים את הדבש ומערבבים היטב עד שהרוטב מתחיל להצטמצם ולהסמיך. זה לוקח בערך 10 דקות. שימו לב לא לשרוף את הרוטב!
2. במחבת גדולה מחממים את שמן הזית על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים קלות עד שהוא מתחיל להזהיב.
3. מוסיפים את פילה הסלמון למחבת, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, ומטגנים כל צד כ-4 דקות עד שהסלמון מתבשל היטב ומקבל צבע זהוב.
4. כאשר הסלמון מוכן, מוסיפים את החמאה למחבת ומערבבים בעדינות עד שהיא נמסה ומצפה את הסלמון.
5. יוצקים את הרוטב הבלסמי המצומצם על הסלמון ומבשלים עוד דקה אחת כדי שהטעמים יתמזגו.
6. מעבירים את הסלמון לצלחת הגשה ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה. מגישים חם ונהנים!