1. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
2. חותכים את החצילים, הקישואים, הפלפלים והבצל לרצועות בעובי של כ-1 ס"מ ומניחים בתבנית אפייה גדולה.
3. מזלפים מעל את שמן הזית, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב כך שכל הירקות יהיו מצופים בשמן ותבלינים.
4. מכניסים לתנור ואופים כ-25 דקות, עד שהירקות מתרככים ומשחימים קלות.
5. בינתיים, מכינים את הקרוטונים: מחממים מחבת על אש בינונית ומוסיפים את שמן הזית והשום הכתוש.
6. מוסיפים את קוביות הלחם ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהן מזהיבות ופריכות.
7. מסירים מהאש ומפזרים מעל את הפטרוזיליה הקצוצה.
8. כשהירקות מוכנים, מוציאים מהתנור ומזלפים מעל את החומץ הבלסמי.
9. מפזרים את הקרוטונים הפריכים מעל הירקות ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.