1. חותכים את החצילים והקישואים לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ. חותכים את הפלפלים לרצועות ואת הבצל לפרוסות דקות.
2. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
3. מסדרים את הירקות בתבנית אפייה ומזלפים מעליהם 2 כפות שמן זית. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
4. מכניסים את התבנית לתנור ואופים כ-20 דקות, עד שהירקות מתרככים ומתחילים להזהיב.
5. בזמן שהירקות בתנור, חותכים את גבינת החלומי לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ.
6. מחממים מחבת עם כף שמן זית ומטגנים את פרוסות החלומי עד שהן מזהיבות משני הצדדים.
7. מוציאים את הירקות מהתנור ומסדרים אותם על צלחת הגשה. מניחים מעל את פרוסות החלומי המטוגנות.
8. מערבבים בקערה קטנה את הדבש, החומץ הבלסמי והשום הכתוש. מזלפים את הרוטב מעל המנה ומפזרים עלי תימין טריים לקישוט.
9. מגישים חם ונהנים מהשילוב המופלא של הטעמים והמרקמים.