איך להכין פסטה ביתית טרייה? מתכון פשוט ומהיר

איך להכין פסטה ביתית טרייה? מתכון פשוט ומהיר
איתי

אין כמו פסטה טרייה שהוכנה בבית, עם הטעם המיוחד והמרקם המושלם. אם תמיד חשבתם שזה מסובך מדי, תתפלאו לגלות כמה זה פשוט ומהיר. בואו נצלול לתוך עולם הפסטה הביתית ונלמד איך להכין אותה בקלות.

המצרכים הדרושים

לפני שנתחיל, נוודא שיש לנו את כל המצרכים הדרושים. להכנת פסטה ביתית תצטרכו:

  • 2 כוסות קמח (רצוי קמח פסטה או קמח רב תכליתי)
  • 3 ביצים גדולות
  • קורט מלח
  • כף שמן זית (לא חובה, אבל מוסיף טעם ומרקם)

הכנת הבצק

נתחיל בהכנת הבצק. על משטח עבודה נקי, נשפוך את הקמח וניצור גומה במרכז. נשבור את הביצים לתוך הגומה, נוסיף את המלח והשמן, ונערבב בעדינות עם מזלג. כשהביצים מתחילות להתערבב עם הקמח, נתחיל ללוש בידיים עד לקבלת בצק חלק ואחיד.

אם הבצק דביק מדי, נוסיף מעט קמח. אם הוא יבש מדי, נוסיף מעט מים.

מנוחה לבצק

לאחר שלשנו את הבצק, נעטוף אותו בניילון נצמד וניתן לו לנוח כחצי שעה בטמפרטורת החדר. המנוחה תאפשר לגלוטן להתפתח ותקל על הרידוד.

רידוד וחתיכה

כשהבצק נח, נתחיל ברידוד. נחתוך את הבצק לארבעה חלקים שווים ונעבוד עם כל חלק בנפרד. נרדד את הבצק בעזרת מערוך או מכונת פסטה עד לעובי הרצוי. לאחר מכן, נחתוך את הפסטה לרצועות בעובי המועדף עליכם – פטוצ’יני, טליאטלה או אפילו רביולי.

בישול הפסטה

כעת, כשהפסטה מוכנה, נרתיח סיר גדול עם מים ומעט מלח. נוסיף את הפסטה למים הרותחים ונבשל כ-2-3 דקות בלבד, עד שהיא צפה ומוכנה.

נזכור שהפסטה הטרייה מתבשלת מהר יותר מהפסטה היבשה.

הגשה ותוספות

הפסטה הטרייה שלכם מוכנה! אפשר להגיש אותה עם רוטב עגבניות קלאסי, שמן זית ופרמזן, או כל רוטב אחר שאתם אוהבים. תוסיפו ירקות טריים, עשבי תיבול או אפילו פירות ים להשלמת המנה.

אז בפעם הבאה שאתם רוצים להרשים את האורחים או פשוט לפנק את עצמכם, תזכרו כמה קל להכין פסטה ביתית טרייה. בתיאבון!

עשוי לעניין אותך

מתכונים מובילים

דילוג לתוכן