אם אתם מחפשים להכין ארוחה טעימה ומזינה בבית, קארי עם אורז הוא הבחירה המושלמת. מדובר במנה שמגיעה מהמטבח ההודי, אך היא הפכה לפופולרית בכל העולם בזכות הטעמים העשירים והמרקם המפנק שלה. במאמר זה נלמד איך להכין קארי עם אורז בצורה ביתית ומהירה, כך שתוכלו ליהנות ממנה בכל עת.
המצרכים הדרושים
לפני שנתחיל, נוודא שיש לנו את כל המצרכים הדרושים להכנת הקארי. תצטרכו:
- 2 כוסות אורז בסמטי
- 400 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
- 1 בצל גדול קצוץ
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כף ג’ינג’ר טרי מגורד
- 1 כף אבקת קארי
- 1 כף כורכום
- 1 כף כמון
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 פחית חלב קוקוס
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן זית לטיגון
- כוס אפונה ירוקה (אופציונלי)
הכנת האורז
נתחיל בהכנת האורז.
הכנת הקארי
בזמן שהאורז מתבשל, נחמם שמן זית במחבת גדולה. נוסיף את הבצל הקצוץ ונאדה אותו עד שהוא שקוף. לאחר מכן, נוסיף את השום והג’ינג’ר ונערבב היטב. נוסיף את קוביות העוף ונבשל עד שהן מזהיבות מכל הצדדים.
כעת, נוסיף את התבלינים: אבקת קארי, כורכום, כמון ופפריקה. נערבב היטב כדי שהעוף יתכסה בתבלינים. נוסיף את חלב הקוקוס ונערבב שוב. נביא לרתיחה, ואז ננמיך את האש ונבשל על אש קטנה כ-15 דקות.
הגשה
כשהקארי מוכן, נגיש אותו על מצע של אורז חם. ניתן לקשט בכוסברה טרייה או בצל ירוק קצוץ. המנה מוכנה להגשה, והיא תעניק לכם חוויה קולינרית עשירה ומפנקת.
טיפים לשדרוג המנה
אם אתם רוצים לשדרג את המנה, תוכלו להוסיף ירקות נוספים כמו פלפלים צבעוניים, גזר או קישואים. כמו כן, ניתן להחליף את חזה העוף בטופו או בשר בקר לפי העדפתכם. אל תשכחו לטעום ולתקן תיבול לפי הטעם האישי שלכם.
בתיאבון!