1. מתחילים בבישול גריסי הפנינה: שוטפים את הגריסים היטב תחת מים זורמים ומעבירים לסיר עם מים רותחים. מבשלים על אש בינונית כ-20 דקות עד שהגריסים רכים אך עדיין שומרים על צורתם. מסננים ומניחים בצד להתקרר.
2. בזמן שהגריסים מתקררים, חותכים את הבצלים הסגולים לרצועות דקות. אם אתם אוהבים טעם פחות חריף, ניתן להשרות את הבצלים במים קרים למשך 10 דקות.
3. חותכים את הפלפל החריף לטבעות דקות. אם אתם מעדיפים פחות חריפות, ניתן להסיר את הגרעינים.
4. בקערה גדולה מערבבים את הגריסים המבושלים, הבצלים, הפלפל החריף, הפטרוזיליה והכוסברה.
5. מוסיפים את שמן הזית ומיץ הלימון, ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מערבבים היטב עד שכל המרכיבים מתמזגים.
6. מעבירים את הסלט לכלי הגשה ומגישים בטמפרטורת החדר. ניתן לקשט בעוד פטרוזיליה קצוצה מעל להוספת צבע ורעננות.