1. התחילו בשטיפת עלי התרד היטב והסרת הגבעולים הקשים. הניחו את העלים בקערה גדולה.
2. חיתכו את עגבניות השרי לחצאים והוסיפו לקערה.
3. קצצו את המלפפונים לקוביות קטנות והוסיפו לסלט.
4. חתכו את הפלפל האדום לרצועות דקות והוסיפו לקערה.
5. קצצו את הבצל הסגול לטבעות דקות והוסיפו לסלט.
6. גרדו את הגזר בפומפיה והוסיפו לקערה.
7. חיתכו את האבוקדו לקוביות והוסיפו לסלט בזהירות כדי לא למעוך אותו.
8. פזרו מעל את גרעיני החמניה הקלויים.
9. הכינו את הרוטב: ערבבו שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור לפי הטעם. ערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
10. שפכו את הרוטב על הסלט וערבבו בעדינות כדי שכל המרכיבים יתעטפו ברוטב.
11. הגישו מיד ותיהנו מסלט טרי ומרענן.