1. תחילה, קולפים את הפפאיה הירוקה ומסירים את הגרעינים. לאחר מכן, חותכים את הפפאיה לרצועות דקות בעזרת קולפן ג'וליאן או סכין חדה.
2. חותכים את העגבניות שרי לחצאים ואת הגזר לרצועות דקות.
3. במכתש ועלי, מועכים את שיני השום יחד עם פלפל הצ'ילי עד לקבלת משחה אחידה.
4. מוסיפים למשחה את רוטב הדגים, מיץ הליים, סוכר הדקלים, רוטב הסויה ושמן השומשום, ומערבבים היטב עד שהסוכר נמס והתערובת אחידה.
5. בקערה גדולה, מערבבים את רצועות הפפאיה, העגבניות והגזר. יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים בעדינות עד שכל המרכיבים מצופים ברוטב.
6. מוסיפים את הבוטנים הקלויים ואת עלי הכוסברה, ומערבבים קלות.
7. מגישים את הסלט מיד, ונהנים מהטעמים המדהימים של תאילנד.