1. התחילו בניקוי הפטריות: שטפו אותן היטב תחת מים זורמים וייבשו בעדינות עם מגבת נייר. חתכו את הפטריות לפרוסות דקות.
2. קלפו את הבצל הסגול וחתכו אותו לטבעות דקות.
3. בקערה גדולה, ערבבו את פרוסות הפטריות, טבעות הבצל ועלי הרוקט.
4. הוסיפו את גרעיני החמניה הקלויים לקערה וערבבו בעדינות כדי לשלב את כל המרכיבים.
5. הכינו את הרוטב: בקערה קטנה, ערבבו את שמן הזית, מיץ הלימון, המלח והפלפל השחור. ערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
6. שפכו את הרוטב על הסלט וערבבו בעדינות כדי שכל המרכיבים יתעטפו ברוטב.
7. הגישו מיד ותיהנו מהטעמים המרעננים והפריכים של הסלט.