1. תחילה, נשטוף היטב את הפטריות ונחתוך אותן לפרוסות דקות. נניח בצד.
2. נשטוף את החסה ונייבש אותה היטב. נחתוך אותה לרצועות דקות ונניח בקערת סלט גדולה.
3. נחתוך את הבצל הסגול לטבעות דקות ונוסיף לקערה.
4. נחתוך את הפלפל האדום לרצועות דקות ונוסיף גם אותו לקערה.
5. נוסיף את הפטריות הפרוסות לקערה יחד עם אגוזי המלך הקצוצים והחמוציות המיובשות.
6. נערבב את שמן הזית והחומץ הבלסמי בקערה קטנה ונשפוך על הסלט.
7. נוסיף מלח ופלפל לפי הטעם ונערבב היטב את כל המרכיבים עד שהסלט מתובל בצורה אחידה.
8. נגיש מיד ונהנה מהטעמים המרעננים והעשירים של הסלט.