1. מתחילים בבישול הפסטה: מביאים סיר גדול עם מים לרתיחה, מוסיפים מלח ומבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן עד שהיא אל דנטה. מסננים ושוטפים במים קרים כדי לעצור את הבישול. מניחים בצד.
2. במחבת גדולה, מחממים את שמן הזית על חום בינוני. מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים קלות עד שהוא מתחיל להזהיב ולהפיץ ריח נפלא.
3. מוסיפים למחבת את גרידת הלימון ומיץ הלימון, מערבבים היטב ומבשלים עוד כדקה.
4. מוסיפים את הפסטה המבושלת למחבת ומערבבים כך שהפסטה תספוג את כל הטעמים הנהדרים של השום והלימון.
5. מכבים את האש ומוסיפים את הפטרוזיליה, הבזיליקום, גבינת הפרמזן והצנוברים הקלויים. מערבבים בעדינות עד שהכל מתערבב בצורה אחידה.
6. טועמים ומתקנים תיבול עם מלח ופלפל לפי הצורך.
7. מעבירים את הסלט לקערת הגשה ומגישים בטמפרטורת החדר או קר.