1. מתחילים בבישול הפסטה: מביאים סיר גדול עם מים לרתיחה, מוסיפים מלח לפי הטעם ומבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן עד שהיא אל דנטה. מסננים ושוטפים במים קרים כדי לעצור את הבישול.
2. בזמן שהפסטה מתבשלת, מחממים מחבת קטנה על אש בינונית וקולים את הצנוברים עד שהם מזהיבים ומפיצים ריח אגוזי נפלא. שימו לב לא לשרוף אותם!
3. בקערה גדולה מערבבים את הפסטה המבושלת, הצנוברים הקלויים, עגבניות השרי, עלי הבזיליקום וגבינת הפרמזן.
4. מכינים את הרוטב: בקערה קטנה מערבבים את שמן הזית, החומץ הבלסמי, מלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
5. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות עד שכל המרכיבים מצופים היטב ברוטב.
6. מגישים את הסלט בטמפרטורת החדר או לאחר קירור קל במקרר. הסלט טעים במיוחד ביום ההכנה, אך ניתן לשמור אותו במקרר עד יומיים.