1. מתחילים בבישול הפסטה: מביאים סיר גדול עם מים לרתיחה, מוסיפים מלח ומבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן עד שהיא אל דנטה. מסננים ושוטפים במים קרים כדי לעצור את הבישול.
2. בזמן שהפסטה מתבשלת, חותכים את הפלפלים האדומים והירוקים לרצועות דקות. קוצצים את הבצל הסגול והשום.
3. מחממים מחבת גדולה עם שמן זית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד שהם מתרככים ומתחילים להזהיב.
4. מוסיפים את הפלפלים למחבת וממשיכים לטגן עוד כ-5 דקות, עד שהפלפלים מתרככים.
5. מוסיפים למחבת את הפסטה המבושלת, חומץ בלסמי, רוטב סויה, מלח ופלפל. מערבבים היטב כדי שהטעמים יתמזגו.
6. מסירים מהאש ומוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה וגבינת הפרמזן. מערבבים שוב ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.