1. תחילה, חותכים את העגבניות לקוביות גדולות ומניחים בקערה גדולה.
2. חותכים את המלפפון לחצאים ולאחר מכן לפרוסות דקות ומוסיפים לקערה.
3. פורסים את הבצל הסגול לטבעות דקות ומוסיפים לקערה.
4. חותכים את הפלפל הירוק לרצועות דקות ומוסיפים לקערה.
5. חותכים את גבינת הפטה לקוביות ומוסיפים לקערה.
6. מוסיפים את זיתים הקלמטה לקערה.
7. בקערה קטנה נפרדת, מערבבים את שמן הזית, חומץ היין האדום, האורגנו, המלח והפלפל עד לקבלת רוטב אחיד.
8. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות כדי שכל המרכיבים יתעטפו ברוטב.
9. מגישים מיד ונהנים מהטעמים המרעננים של הסלט היווני האותנטי.