1. התחילו בחיתוך העגבניות לקוביות בינוניות והניחו בקערה גדולה.
2. חיתכו את המלפפון לקוביות דומות והוסיפו לקערה.
3. קלפו את הבצל הסגול וחתכו אותו לטבעות דקות, הוסיפו לקערה.
4. חתכו את הפלפל הירוק לרצועות דקות והוסיפו לקערה.
5. חיתכו את האבוקדו לקוביות והוסיפו לקערה, הקפידו לערבב בעדינות כדי לא למעוך את האבוקדו.
6. חתכו את גבינת הפטה לקוביות והוסיפו לקערה.
7. הוסיפו את הזיתים השחורים לקערה.
8. בקערה קטנה, ערבבו את שמן הזית עם החומץ הבלסמי, הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם, והוסיפו את האורגנו הטרי.
9. שפכו את הרוטב על הסלט וערבבו בעדינות כדי שכל המרכיבים יתעטפו ברוטב.
10. הגישו מיד ותיהנו מהטעמים הטריים והקרמיים של הסלט.